Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Altanmøbler i teak - er det nu også bæredygtigt?

Der findes mange fordomme om teaktræ, og disse bunder desværre i misforståelser og 30-40 år gamle antagelser og produktionsmetoder. Her kommer en kort introduktion til nutidig teakproduktion og lidt om vores tilgang til teak som bæredygtigt materiale.

Teak vokser naturligt i tropiske områder af Asien, og der har for år tilbage været drevet hensynsløs rovdrift på netop denne trætype. Især de store teaktræer - som indeholder mere af det eftertragtede kernetræ end de yngre - blev fældet uden hensyn til miljøet og dyrelivet. På grund af disse metoder fik teaktræ, med rette, et ry for ikke at være bæredygtigt, men direkte skadeligt for de lokale biotoper i Asiens tropiske områder.

Det er desværre stadig en udbredt fordom, at teaktræ ikke er et bæredygtigt materiale. Disse fordomme er der dog ikke længere hold i, da der nu er indført meget skrappe restriktioner for import af teak til EU. Det enkelte produkt, eksempelvis en altanstol, skal kunne føres tilbage til præcis det træ som er fældet. Al den teak vi bruger i produktionen af vores altanmøbler, kommer fra plantager hvor man aktivt har plantet teaktræer. Desuden bruger vi kun teak fra plantager der overholder FSC retningslinjer og så vidt muligt teak fra FSC-certificerede plantager.

Da produktionen af teaktræ nu er blevet kraftigt reguleret, bruger vi stadig teak i produktionen af vores altanmøbler. Det er ikke kun produktionsmåden der gør teak til et bæredygtigt materiale. Hårdheden og kvaliteten af netop teak, gør det til et langtidsholdbart materiale, der kan modstå alle det danske vejrs foranderligheder.

FSC - Forest Stewardship Council - er en international non-profit medlemsorganisation, der blev stiftet I 1993. Organisationens hovedopgave er at fremme bæredygtig skovdrift og økonomisk levedygtighed i alverdens skove samt sikre skovarbejdernes sociale rettigheder.

FSC-mærket er en garanti for træ og papir, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove (tidligere kendt som Nepenthes). FSC- mærkede produkter kan findes i alle sammenhænge, blandt andet: emballage, møbler, papir, aviser og andre tryksager og byggematerialer.

 


Se vores store udvalg af altanstole i teak her
Se vores store udvalg af altanborde i teak her
Se vores store udvalg af altankasser i teak her