Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

GREEN® – Stoffet der renser luften

På denne side kan du læse lidt om den revolutionerende stoftype, GREEN®, som vi nu tilbyder som nogle af de første i verden.
GREEN-stoffet renser sig selv og luften omkring dig.


4m² af GREEN-stoffet vil kunne rense luften for hvad der svarer til en bils luftforurening i et år. Det svarer desuden til at plante træer, så det er en rigtig grøn løsning. Se testresultaterne der underbygger dette længere nede på siden ↓

Om GREEN®

Der er en voksende bekymring for luftforurening både hos private, foreninger og institutioner. Især i byerne hvor forureningen er mere koncentreret.
Som svar på dette er GREEN® blevet skabt. Det første stof, der renser luften gennem fotokatalyse.

GREEN® er livskvalitet.
GREEN-stoffet er behandlet med en finish udviklet i samarbejde med bl.a. Pureti og NASA, der løbende renser stoffet samt luften omkring ved hjælp af fotokatalyse.
Det nedbryder forurenende stoffer som NOx, SOx og VOC. GREEN® er desuden selvrensende og har en mug/skimmel-reducerende effekt. Så det sparer dig for tid, penge, vand, kemikalier og energi. Det er miljø- og sundhedspleje.

Du kan købe et GREEN-altansejl efter dine egne mål her: Altansejl efter egne mål

Sådan virker det – Fotokatalyse

GREEN er overtrukket med titandioxid (TiO2), der via solens stråler får fotokatalytiske egenskaber. Dette resulterer i en nedbrydning af organiske stoffer, eksempelvis fedt og bakterier, der findes på overfladen. 


GREEN-stoffet er overtrukket med titandioxid (TiO2) nanopartikler.


Når UVA-stråler rammer GREEN-stoffet, begynder en kemisk proces, der omdanner ilt og vanddamp fra atmosfæren til OH- og O2-rengøringsmidler.


OH omdanner organisk snavs og flygtige organiske forbindelser til mineraler og gas og bliver til H2O.


O2 reducerer nitrogenoxid (NOx), en af de mest skadelige gasser der er til stede i atmosfæren, til relativt harmløs nitrat.


Denne proces gentages millioner af gange for at rengøre overfladen og luften der kommer i kontakt med det. Det reducerer kvælstofdioxidniveauer med 55% (Laboratorietest, Fraunhofer Institute of Surface Engineering, Tyskland).


GREEN producerer også en omtrentlig reduktion af mug/skimmel med 60% og har en selvrensende virkning på omkring 70%*.

*Disse data er vejledende og kan variere afhængigt af miljøforholdene.

Stoffet

GREEN er fremstillet af modstandsdygtigt akryl (300g/m2) der er 100% gennemfarvet, så det ikke falmer. Der er 10 års garanti på selve stoffet der som nævnt også er behandlet med nanopartikler til selvrensning. Stoffet er certificeret Oeko-Tex Standard 100, og har faktor 50+ solbeskyttelse.
GREEN er nanobehandlet på den ene side, så det er vigtigt for funktionerne at sejlet vendes korrekt. Hos os er det standard at syningerne vendes ind mod dig selv på altanen, så det 'rene' stykke vender ud mod solen.
 

Testresultater

Pureti har vundet iSCAPE-projektet fra Den Europæiske Union til dekontaminering af europæiske byer med fotokatalytisk teknologi. Anerkendt af Horizon 2020 som et af de ti projekter, der vil forme EU i de næste tres år.
Overfladebehandlingen fra Pureti har undergået en mængde tests og egenskaberne er veldokumenterede.

Fraunhofer Institute for Surface Engineering and Thin Films IST har lavet test på GREEN-stoffet hvor der fastslås en reduktion af kvælstofdioxidniveauer med 55%.