GREEN® – Stoffet der renser luften

På denne side kan du læse lidt om den revolutionerende stoftype, GREEN®, som vi nu tilbyder som nogle af de første i verden.
GREEN-stoffet renser sig selv og luften omkring dig.


4m² af GREEN-stoffet vil kunne rense luften for hvad der svarer til en bils luftforurening i et år. Det svarer desuden til at plante træer, så det er en rigtig grøn løsning. Se testresultaterne der underbygger dette længere nede på siden ↓

Om GREEN®

Der er en voksende bekymring for luftforurening både hos private, foreninger og institutioner. Især i byerne hvor forureningen er mere koncentreret.
Som svar på dette er GREEN® blevet skabt. Det første stof, der renser luften gennem fotokatalyse.

GREEN® er livskvalitet.
GREEN-stoffet er behandlet med en finish udviklet i samarbejde med bl.a. Pureti og NASA, der løbende renser stoffet samt luften omkring ved hjælp af fotokatalyse.
Det nedbryder forurenende stoffer som NOx, SOx og VOC. GREEN® er desuden selvrensende og har en mug/skimmel-reducerende effekt. Så det sparer dig for tid, penge, vand, kemikalier og energi. Det er miljø- og sundhedspleje.

Du kan købe et GREEN-altansejl efter dine egne mål her: Altansejl efter egne mål

Sådan virker det – Fotokatalyse

GREEN er overtrukket med titandioxid (TiO2), der via solens stråler får fotokatalytiske egenskaber. Dette resulterer i en nedbrydning af organiske stoffer, eksempelvis fedt og bakterier, der findes på overfladen. 


GREEN-stoffet er overtrukket med titandioxid (TiO2) nanopartikler.


Når UVA-stråler rammer GREEN-stoffet, begynder en kemisk proces, der omdanner ilt og vanddamp fra atmosfæren til OH- og O2-rengøringsmidler.


OH omdanner organisk snavs og flygtige organiske forbindelser til mineraler og gas og bliver til H2O.


O2 reducerer nitrogenoxid (NOx), en af de mest skadelige gasser der er til stede i atmosfæren, til relativt harmløs nitrat.


Denne proces gentages millioner af gange for at rengøre overfladen og luften der kommer i kontakt med det. Det reducerer kvælstofdioxidniveauer med 55% (Laboratorietest, Fraunhofer Institute of Surface Engineering, Tyskland).


GREEN producerer også en omtrentlig reduktion af mug/skimmel med 60% og har en selvrensende virkning på omkring 70%*.

*Disse data er vejledende og kan variere afhængigt af miljøforholdene.

Stoffet

GREEN er fremstillet af modstandsdygtigt akryl (300g/m2) der er 100% gennemfarvet, så det ikke falmer. Der er 10 års garanti på selve stoffet der som nævnt også er behandlet med nanopartikler til selvrensning. Stoffet er certificeret Oeko-Tex Standard 100, og har faktor 50+ solbeskyttelse.
 

Testresultater

Pureti har vundet iSCAPE-projektet fra Den Europæiske Union til dekontaminering af europæiske byer med fotokatalytisk teknologi. Anerkendt af Horizon 2020 som et af de ti projekter, der vil forme EU i de næste tres år.
Overfladebehandlingen fra Pureti har undergået en mængde tests og egenskaberne er veldokumenterede.

Fraunhofer Institute for Surface Engineering and Thin Films IST har lavet test på GREEN-stoffet hvor der fastslås en reduktion af kvælstofdioxidniveauer med 55%.