Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Værd at vide - og måle - før du køber parasol

Der findes ikke noget bedre end at sidde på sin altan og nyde solen på en dejlig fridag i den danske sommer. I Danmark er vi gode til at komme ud og suge til os af de skønne solstråler, som udsætter os for UV-stråling, så kroppen kan danne de sunde D-vitaminer.

Men vi kan også blive udsat for for meget sol, når vi er ude og nyde vejret, og derfor er det en god idé at kunne skærme af for solen, når man sidder på sin altan. Heldigvis er det nemt at skabe ly for UV-strålerne med en altanparasol, som nemt kan sættes op.

Altanparasol

Hos Altanbutikken har vi sammensat et bredt udvalg af altanparasoller, som alle er produceret i en god kvalitet, så de kan holde til at blive brugt i mange år. Vores altanparasoller fås i forskellige farver, som giver en stilfuldt udtryk på parasollen, ligemeget om du foretrækker pangfarver eller de mere neutrale toner.

Når du køber en parasol til din altan, skal du tage stilling til flere ting. Her kommer et lille overblik over hvad du skal overveje, og hvad du skal måle, inden du køber parasol.

Størrelse
Størrelsen på din nye parasol afhænger af størrelsen på din altan, have eller terrasse. Tommelfingerreglen er, at hvis du har en altan eller en lille terrasse, så er alt med en diameter på mere end 2,5m en overdrivelse. Normalstørrelsen er en omkreds på 2 meter. Du skal hele tiden huske på aspekter såsom knæk-funktion og dét at en altanparasol relativt let kan flyttes, gør at du kan være ret fleksibel med en mindre parasol.

Form
Du bør overveje om din parasol skal være rund eller firkantet, når den er slået ud. Det kan nemlig have betydning for, hvordan skyggen under altanparasollen falder på lige præcis din altan. Det mest almindelige er selvfølgelig en rund parasol, men hvis din altan f.eks. er lang og smal, kan en rektangulær parasol være den optimale løsning for dig.

Knæk
I forlængelse af spørgsmålet om formen af din altanparasol, bør du overveje om du ønsker en parasol med eller uden knæk. Alle vores altanparasoller kan knækkes i stangen, så du kan ændre vinklen på din parasol og derfor sikre dig skygge det sted, det er nødvendigt på altanen. Det betyder også, at mindre parasoller, som kan “knækkes” kan klare sig lige så godt, som større parasoller der ikke kan knækkes.

Krank/hejs
En parasol kan enten slås op med en gammeldags skubbefunktion eller med krank (eller hejs), altså et drejehåndtag på selve stangen. Hos Altanbutikken har vi både altanparasoller med skubbefunktion eller krank. Hvis du ikke har kræfterne til den mere gængse skubbefunktion, er en parasol med krank den helt rigtige løsning. Parasoller med skubbefunktion har hejsesnorene uden på stangen, hvor parasoller med krank har hejsesnorene inden i stangen, så de muligheder har altså også forskellige visuelle udtryk.

Parasolhejs

UV-beskyttelse
Alle vores parasoller leverer optimal beskyttelse mod UV-stråling, da de har en SPF (Sun Protection Factor) på +50.

Farve
Du kommer til at bruge en masse tid under din parasol hen over sommeren, vælg en farve du ikke bliver træt af. Du skal bare huske, at mørke farver fanger varmen fra solen mere end lyse farver, og det er derfor varmere at være under parasollen.

Parasolfod eller parasolbeslag
Når du så har fundet den parasol der er helt rigtig for dig, kommer den næste række af spørgsmål der handler om montering af parasollen. Her er der to muligheder, nemlig en parasolfod eller et parasolbeslag.

Den klassiske løsning er selvfølgelig en parasolfod, men da gulvpladsen på de fleste altaner er ret begrænset, er der flere gode alternative løsninger. Vi har eksempelvis “halve” parasolfødder der, med en vægt på 20-25kg, sagtens kan holde din parasol på plads.

Hvis du vil spare endnu mere plads på din altan, kan du vælge et parasolbeslag istedet. Med det kan du montere din parasol direkte på altangitteret, og dermed bruger du ikke gulvplads på din parasol.

Visse beslag monteres på gelænderet oven på dit altangitter - altså en vandret montering, så derfor vil det være en god ide, at måle netop dit gelænder inden du køber parasol og beslag. Vi har også beslag der monteres nede på selve gitteret - altså en lodret montering, og her skal du så måle omkredsen på stængerne i dit gitter og mellemrummet imellem dem.

Og så skal du selvfølgelig huske at tjekke diameteren på din altanstang, og sørge for at den passer med rør-diameteren på beslaget.

Her finder du vores store udvalg af slidstærke altanparasoller, og du finder desuden holdere og beslag, så din parasol til altanen ikke vælter, hvis det blæser.