Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Vedligehold af bambus

Når du skal anskaffe dig nye altanmøbler, er der tre faktorer, som er altafgørende for dit valg: æstetik, komfort og holdbarhed. Derfor vil du blandt vores sortiment finde et bredt udvalg af møbler, der er fremstillet i bambus. Materialet er med dets både rustikke, varme og naturlige udtryk ikke alene æstetisk smukt, det er også et af de miljørigtige materialer. Træsorten er først og fremmest en ressource, som kræver meget lidt vand og kan dyrkes uden brug af pesticider. Bambus er en hurtig voksende plante og overfladen på træet langt mere slidstærk end de fleste andre træsorter. Det gør bl.a., at levetiden er lang, når blot forarbejdet er gjort ordentligt. Sidst, men ikke mindst, er bambus en plante, som frigiver meget ilt og recirkulerer derfor store mængder af CO2. Derfor betragtes Bambus, som et miljø rigtigt valg, da det er en vedvarende ressource. Der er altså ikke bare én, men mange grunde til at investere i bambusmøbler.

Fordi bambus er et naturmateriale, bør dine bambusmøbler løbende plejes og behandles for at holde sig flotte og forlænge møblernes levetid. Her får du derfor en række råd til, hvordan du vedligeholder møbler fremstillet i bambus.

Vedligehold af bambus

For at forlænge dit bambusmøbels levetid anbefaler vi, at du behandler det med en Wood Protector, inden du tager møblet i brug. Herefter bør du rengøre dine møbler minimum én gang om året for at undgå, at overfladen bliver modtagelig over for smuds, fedt og støv. Du fjerner først alt smuds, fedt og støv fra bambusmøblet og afvasker hernæst møblet med en ren klud eller svamp opvredet i sæbevand. Alternativt kan du gøre brug af vores udbudte Wood Cleaner og følge brugsanvisningen, der følger med produktet. Når du har gjort det, opfordrer vi til, at du tørrer efter med en tør klud eller lader møblet lufttørre før brug. Behandlingen af bambusset skal altid ske i fibrenes retning, og du kan med fordel påføre Wood Protector for ekstra beskyttelse. Herudover anbefales det selvfølgelig, at snavs og spild på bambusmøblet tørres af med det samme for at reducere risikoen for beskadigelse og svampeangreb.

Med tiden vil dit bambusmøbel gradvist aftage i farve, fordi det netop er et natur materiale. Det er helt naturligt at overfladen over tiden vil få en patina grå farve. Ønsker du at bevare den gyldne farve kræver det derfor, at du løbende rengør og behandler møblet ved at følge denne procedure.

Hvis uheldet er ude

Er der opstået svamp eller mug på dine bambusmøbler, anbefaler vi, at du renser området med sæbevand eller vores Wood Cleaner, eventuelt ProtoxHysan, og bruger den ru side af en svamp til at fjerne svamp eller mug. Når du har skrubbet møblet ordentligt rent, tørrer du efter med en klud og lader bambusset tørre helt, inden du evt. efterbehandler det med træbeskyttelse.

Er der kommet små grålige eller sorte plamager på dit bambusmøbel, er der også råd at hente. Du kan enten tage eddike i brug under rengøringen eller blot komme lidt salt på pletten eller plamagen, gnide forsigtigt på området med en fugtig klud eller svamp vredet i lunkent vand, tørre efter med en klud og herefter lade bambussen tørre.  

Opbevaringsmuligheder

Det er vigtigt, at du opbevarer dine bambusmøbler et tørt sted med god ventilation i vintermånederne. Har du ikke plads til at opbevare dine møbler indendørs, anbefaler vi, at du tildækker dem. Det vil dog være nødvendigt, at overtrækket ligger løst, så der fortsat kan komme luft ind til møblerne. Bambus skal kunne ånde, så materialet kan tilpasse sig den temperatur og luftfugtighed, der er, hvor møblerne står, ellers vil der opstå revner i træet. Inden, du stiller bambusmøblerne væk eller tildækker dem, bør du i øvrigt rengøre dem for at undgå, at snavs og møg kan udvikle sig til mørke plamager eller svamp som følge af det fugtige vinterklima.

Sørger du for at vedligeholde dine bambusmøbler ved at pleje og behandle dem, som det her anbefales, vil du have de bedste forudsætninger for at genbruge møblerne sæson efter sæson.

Vil du hellere se, hvordan man kan holde bambus rent? 

Så se videoen herunder og følg anvisningerne.