Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Hvordan planter jeg optimalt på altanen?

Skrevet for Altanbutikken af Boe Sallingboe fra Altan-alferne.dk. Illustration udlånt af Boe Sallingboe. 

Lad os først slå fast, at planter kan trives i en beskeden mængde jord, så længe de ikke tørrer ud
eller planterne står og sumper med for meget vand omkring rodklumpen.

Bortset fra de enkelte planter som kræver surbundsjord / rododendronjord, så kan du, til alle dine blomster, træer, småbuske og fødevarer som grøntsager og krydderurter, bruge en god vækstmuld eller krukkejord, helst økologisk, med mini-leca og lergranulat blandet i jorden. Det vigtigste er at jorden ikke omsættes for hurtigt, så derfor er det godt at mini-lecaen sikrer en vis luftighed i jorden og lergranulaten sikrer, at der bliver udskilt mineraler til jorden og plantens rodnet over en længere periode.

Hvordan planter jeg optimalt på altanen i flere Klimakrukker

Selvvanding eller kapilar system er vigtigst når du planter store planter, som du ønsker skal vokse fra år til år. Hvis du er mere til at plante grøntsager og sommerblomster, kan du sagtens undgå kapilar systemet og i stedet være mere tilstede i din køkkenhave, for at vande og nusse.

Jeg udplanter selv alt i store selvvandingskrukker, eller altankasser med vandreservoir i bunden.
På den måde sikrer jeg at mine planter ikke står og tørster eller rådner, fordi de enten får for lidt eller for meget vand. Vi laver selv vores krukker i Altan-alferne og der er andre gode modeller på markedet fra bl.a. LechuzaElho og Emsa. Herunder en illustration af hvordan selvvandingskrukke / kapilar systemet virker:

Hvordan planter jeg optimalt på altanen i Klimakrukken

På billeder ses den smukke Klimakrukke fra Urbangaarden, den findes i forskellig størrelser, er lavet i 100% genbrugsmaterialer og produceret i Danmark. 

Rigtig god fornøjelse!

_________________________

Ønsker du endnu mere viden om urbant byliv, kan du søge yderligere information på altan-alferne.dk og urbangarden.dk, samt facebook/altan-alferne.
Boe Sallingboe har udgivet bøgerne ”Naturen ind i byen” Gyldendal 2016 og ”Naturen forkæler din hjerne” Mellemgaard 2018.