Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Mangler du også plads på altanen?De fleste af os kunne jo godt bruge lidt mere plads. Især på altanen. Langt de fleste altaner dækker ikke mere end et par kvadratmeter, men vi vil jo så gerne næsten bo derude, når sommeren kommer og solen skinner. Derfor har vi lavet en guide til dig, der har en lille altan, men som gerne vil udnytte pladsen optimalt.

For at kunne udnytte pladsen på din altan bedst muligt, kan du gå efter multifunktionelle møbler og møbler der kan hænges, eller på anden måde monteres, på væggen eller altangelænderet.

Altanborde
Inden for borde til altaner findes der efterhånden mange gode løsninger, herunder altanborde der kan hænges på gelænderet. Disse borde kan ofte klappes ned, så de ikke fylder, når de ikke er i brug. Vores bedst sælgende altanborde hører også til i denne kategori af klapborde til altanen. De kan tilpasses bredden på dit gelænder, så de hænger sikkert. En sjov detalje er, at du kan hæve og sænke højden på dit altanbord, så det både kan fungere som spisebord, men også som en lavere legeflade til ungerne. Du kan se hele vores udvalg af altanborde her.

En anden problematik vi tit oplever med små altaner er, at der ikke er plads til et tørrestativ. Det er der heldigvis også råd for. Vi har nemlig udviklet et altanbord med tørresnor. Den øverste plade af bordet kan løftes af, så du får adgang til tørresnorene der hænger under bordet. På den måde kan du både tørre tøj og spise frokost på altanen på samme tid. 

Altanbord med tørrestativ

Altanstole
Når vi snakker om altanmøbler kan vi selvfølgelig ikke komme uden om en god stol. Vi har et bredt udvalg i altanstole der kan stables eller klappes sammen, så her findes der flere gode løsninger. 

Det evige spørgsmål når det kommer til stole, er selvfølgelig komforten. Hvor behagelig skal en altanstol være? Skal du sidde i den i fem minutter, eller slå mave hele aftenen efter et godt måltid? Klapstole er ofte den mest pladsbesparende løsning, og vores nye modeller med armlæn er faktisk virkeligt behagelige.

Selvfølgelig findes der altanstole der er mere komfortable end klapstolene, og her skal du så gå efter en model der kan stables, hvis du ikke har så meget plads. Af populære stabelbare altanstole, kan vi fremhæve Freja Regatta Rope stolene eller Sunqueen-modellen.

Freja stabelbare altanstole

En anden løsning er selvfølgelig den klassiske opbevaringsbænk, hvor du kan opbevare puder, hynder osv. Men vores favoritløsning er simpelthen, at du køber altanstole der er pæne og komfortable nok, til også at kunne blive brugt indendørs. På den måde kan du nøjes med et enkelt sæt spisebordsstole, der så både kan bruges indendørs eller ude på altanen.

Vi foreslår den smukke og holdbare Javi stol, lavet i olieret eucalyptus og regatta rope. Som du kan læse her, så er det den løsning som forfatter og blogger Cana Buttenschøn har valgt.

Javi stolene kan bruges både ude og inde

Så har vi fået styr på altanmøblerne, og så tænker du nok, at der ikke er plads til så meget mere, men lad os lige tilføje lidt ekstra tilbehør.

Altankasser og tilbehør
Vi har bl.a. altankasser i forskellige størrelser og materialer, såsom teak og zink. De kan hænges ud fra dit gelænder, så de ikke optager plads på selve altanen. Også den lille Alba-træhylde til gelænderet er et populært valg når pladsen er trang.

Alba altanhylde

Har du ikke så meget gelænderplads, men derimod en væg på din altan, foreslår vi et altangitter, hvor du kan hænge alt lige fra små altankasser og hylder, til alverdens krukker og kroge. En rigtige god måde, at få lavet en grøn plantevæg på.

Altanparasol
Selvom det er dejligt at sidde i solen og optage D-vitaminer, så skal du også huske at beskytte dig mod de skadelige UV-stråler, især midt på dagen. Og nej, en altanparasol behøver slet ikke fylde særligt meget. Især ikke hvis du bruger et af vores altanbeslag, der gør, at du kan montere en parasol direkte på dit gelænder istedet for, at skulle bruge en parasolfod. Se vores forskellige altanbeslag til parasoller her.

Når du leder efter en parasol til altanen, er der et par punkter du skal være opmærksom på. Det første er selvfølgelig monteringen, så du skal have styr på de forskellige mål der er på dit gelænder inden du køber parasol og beslag.

Altanparasol med beslag

Derudover, er det en god ide at overveje en altanparasol med knæk. Dvs. at der sidder en “bøje-mekanisme” på selve stangen, så du altså kan give din parasol en anden vinkel når solen enten er på vej op eller på vej ned. På den måde kan du også “knække” parasollen ud over dit gelænder, så du får mere plads på altanen. Du kan læse mere om hvad der er værd at vide om altanparasoller inden købet her.

God fornøjelse med indretningen!