Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Rolig oase: Inspiration til at style det lille uderum midt i byen

Med en altan på få kvadratmeter har det været vigtigt for Andrea Glad at beslutte, hvad hun ville bruge sin altan til. Og med en placering midt i indre by skal altanen fungere som et helle for hende og kæresten midt i en travl hverdag. Læs med her, hvor den 27-årige forretningsudvikler og influencer giver hendes tips til indretning af sin altan, hvor møbler med flere funktioner og at skabe privatliv med altansejl og parasol har været vigtigt. 


Hvad betyder din altan for dig?
– Jeg bor i en lejlighed midt inde i byen, så en altan er guld værd, når solen skinner, og lejligheden er bagende varm. Jeg elsker at tilbringe tid udenfor, men det er også rart at kunne trække sig væk fra byens gader, hvor der er larm og mange mennesker, og nyde roen på altanen. Her elsker jeg at læse en god bog, drikke morgenkaffe med min kæreste eller invitere venner og familie over til middag. 

Hvad har du tænkt over i indretningen af din altan? 
– Min altan er ikke så stor, så med få kvadratmeter er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man vil bruge pladsen til. For mig er det vigtigt, at der er plads til at slappe af, men også til at spise en hyggelig middag. Jeg har indrettet altanen med Beate loungesofa og metal hængebordet fra Balcony Living, som er med til at skabe den perfekte hyggekrog til at slå sig ned på både solrige dage og lune aftener. Hængebordet er rigtig smart på en lille altan, da det kan bruges til at spise middag, men også nemt kan slås ned, hvis pladsen i stedet skal bruges til at slappe af på langs. Pudderne og tæppet i sofaen og blomsterne i altankasserne fra Altanbutikken er med til at give altanen masser af hygge og personlighed. 

Det er også vigtigt for mig, at altanen er lidt privat, så naboerne ikke kan følge med i alt, hvad vi foretager os. Derfor købte jeg, som noget af det første, et altansejl fra Altanbutikken. Dette er med til at skabe en lidt mere privat altanoase. Her er Stine parasollen også rigtig god, fordi den også er med til at afskærme lidt for naboerne. Samtidig er det virkelig rart at have en parasol, som man kan slå op, når man får nok af den bagende sol.Beskriv en drømmedag på altanen? 
– Vi er heldige at have sol på altanen fra ca. kl. 10 om morgenen til ca. kl. 18 om aften, så en drømmedag på altanen starter allerede fra morgenstunden af. Her får jeg min morgenkaffe og en bolle med ost sammen med min kæreste. Jeg elsker det rolige morgenliv, hvor vi ikke har travlt, men bare kan nyde hinandens selskab og stilheden i gården. Herefter kan jeg sagtens bruge et par timer på at læse en god bog eller bare slappe af og lytte til en podcast. Senere på eftermiddagen får vi nogle venner over til et glas vin og nogle snacks på altanen, mens vi nyder den sidste sol på altanen. 

Hvorfor valgte du Stine i natur? 
– Jeg har længe kigget efter en parasol til altanen, som skulle være hyggelig, men også praktisk. Derfor er Stine parasollen helt perfekt. Jeg valgte parasollen i natur, da den vil matche facaderne i gården rigtig fint. Samtidig er den meget rolig i farven, hvilket giver plads til, at man kan finde nogle mønstrede og farvede pudder og tæpper til loungesofaen, uden at det bliver for rodet at se på.