Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Sådan indretter du din altan minimalistisk

I Skandinavien har den minimalistiske indretningstrend vundet stor popularitet og sat sit aftryk i mange danske hjem hen over de seneste år. Kendetegnende for stilarten er dens enkelthed, afdæmpede farver og vægtningen af kvalitet over kvantitet. Populariteten skal bl.a. ses i tråd med minimalismens rolige og stilfulde udtryk, der skaber de rette rammer for at koble fra i krop såvel som sind efter en lang dag.

Men hvordan indretter man sin altan i tråd med minimalismens dyder? Hvad enten du skal indrette din nye altan eller blot ønsker at redefinere din altanindretning, får du her en guide til at komme godt fra start med dit minimalistiske projekt.

 

Orientér dig i rummet

Du må først se på dit udgangspunkt. Hvor stor en din altan? Hvor mange møbler og hvor meget tilbehør har du i forvejen? Og er der plads til at bevæge sig? Det er vigtigt at tage højde for rummet, inden du for alvor kaster dig ud i at indrette. En minimalist lever i nuet og søger derfor at begrænse det materielle forbrug, så kun det essentielle står tilbage. Ønsker du at komme godt fra start, vil det derfor være oplagt at gennemgå dine ejendele én for én og udvælge de enkle og stilrene genstande, der enten har betydning for dig, eller som fortæller noget om dig og din stil. Og husk endelig at have øje for kvalitet fremfor kvantitet. Er der plads mellem ejendelene, vil din altan fremstå større.


Kombinér funktionalitet og æstetik

Efter at have set din altan an og udvalgt de genstande, du vurderer til at være brugbare, kan du begynde at planlægge pladsen i rummet. Det vil her være vigtigt at reflektere over rummets primære funktion. Hvad skal du bruge din altan til? Hver genstand skal have et formål, og kun de møbler, der understøtter rummets funktion, bør derfor stå tilbage. Der er ingen grund til at have fire stole til at optage plads i det daglige, hvis I normalt kun er to på altanen. Det vil herudover være fordelagtigt at orientere sig mod møbler, der tjener flere formål – såkaldte multifunktionelle møbler – som både er nyttige og betagende at se på.

 

 

Vælg farver med omhu

Også i dit farvevalg skal minimalismen medtænkes. Anvend gerne en neutral farvepalet kombineret med et friskt farvepust. Den minimalistiske indretningsstil er ofte domineret af farverne sort, hvid, grå eller beige, men du kan med rette vælge at tilføje én ekstra farve for at skabe en dynamisk atmosfære. Du kan også vove at gå skridtet videre og anvende forskellige nuancer inden for samme farvepalet. Til det formål kan du inddrage planter, tekstiler og enkelt eller æstetisk tilbehør.

 

Sæt dit personlige aftryk

Nu behøver alt ikke at være så pokkers firkantet. Du kan derfor sagtens kombinere den minimalistiske indretningsstil med din egen personlige stil. Det kan du gøre ved brug af planter, tekstiler og tilbehør. Fyld f.eks. en altankasse eller to med dekorative blomster og planter og find en pyntepude til din altanstol ud fra den farvepalet, du har udset dig. Du vil ovenikøbet bryde med det ellers hårde udtryk, som de skarpe, elegante linjer skaber og bidrage til et mere varmt og imødekommende udtryk.

 

Bevar den røde tråd

Uanset hvilke valg som fravalg du måtte gøre dig undervejs i dit minimalistiske projekt, er det vigtigt, at du husker den røde tråd undervejs. En god tommelfingerregel er at være bevidst omkring valget af materialer, farver og geometriske former. Tager du højde for den røde tråd, sikrer du dig at følge minimalismens dyder. Og hvad endnu bedre er at du ved brug af planter, tekstiler og tilbehør har gjort indretningen både personlig og hyggelig.