Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

Tyvstart altankasse sæsonen

Blomster og krydderurter i Liva - Tyvstart sommeren med hårdføre planter der kan pryde dine altankasser allerede nu.

Balkoner findes i alle retninger på bygninger, og hver en retning tilbyder unikke fordele og udfordringer for, hvad der dyrkes på balkonen.

En nordvendt altan er normalt den mindst eftertragtede og mest oversete, da den har en tendens til at være koldere på grund af manglen på sol. Men nordbalkonen har sine fordele, såsom naturlig beskyttelse mod overophedning på varme sommerdage og mindre krav til vanding. Derudover har den ofte rigeligt med naturligt lys, selvom den ikke får lige så meget sol.

I modsætning har en sydvendt altan ofte et positivt ry på grund af den generøse mængde sol og varme, den får, selvom mange planter ikke trives her og kræver konstant vanding.

Øst- og vestbalkoner anses for at være optimale, da de tilbyder morgen- og aftensol, der gør det muligt at nyde dejlige morgenmåltider eller smukke solnedgange. Desuden skaber disse kompasretninger gunstige vækstbetingelser for mange planter.

Altankasserne er Diamant & Sofie.

Spiselige planter og krydderurter der godt kan lide en skyggefuld altan:

  • Skovjordbær er som skabt til den skyggefulde skovbund, så de kan sagtens dyrkes på en altan med skygge.
  • Ramsløg stammer også fra skovbunden, og har det også godt i skyggen.
  • Purløg smager skønt, og så er de ualmindeligt svære at slå ihjel, også på en skyggefuld altan.
  • Mynte, til te eller madlavning, er faktisk ligeglad med, hvilken vej din altan vender.

 

Altankasserne er Maja i forskellige længder.

Dekorative planter der godt kan lide en skyggefuld altan:

  • Efeu er meget hurtigt voksende - også i skyggen - så du skal være opmærksom på, at den ikke vokser fra dig ude på altanen.
  • Bregner kommer i et utal af variationer, men fælles for dem alle er, at de normalt findes i skovbunden, og derfor er vant til at leve i skygge.
  • Flittig Lise kan blomstre næsten hele året, og formere sig hurtigt, selv på trods af delvis skygge hvilket gør den meget egnet til dine altankasser allerede nu.
  • Hortensiafamilien dækker over et væld af planter der ikke kræver meget sol. Der er flere Hortensia der er fremavlet til at kunne modstå den danske vinter, så gå efter 'Bella' (rødlilla), 'Alma' (hvid), 'Clara' (blå) og 'Dorthea' (lyserød) til din altan.

 

Vi har både altankasser med et meget enkelt udtryk, men også modeller, hvor der er mulighed for at friske altanen op med alverdens farver. Hvis du er til det naturlige look, har vi flere flotte altankasser i træ, og hvis du er mere til det minimalistiske udtryk med rene linjer, så har vi også et stort udvalg i eksempelvis zink og galvaniseret jern.

Se vores udvalg af altankasser her eller gå på opdagelse i vores store online udvalg af tilbehør til altanen, og find den altankasse eller potte, der lige præcis passer til dig og din altan.

Du kan også komme forbi vores showroom på Godthåbsvej 11, 2000 Frederiksberg og se endnu mere altantilbehør.