Tyvstart altankasse sæsonen

Blomster eller krydderurter - Tyvstart sommeren med hårdføre planter der kan pryde dine altankasser allerede nu.

 

Flere slags krydderurter og dekorative planter, vil blive brændte af at stå i direkte sol hele dagen. De har det meget bedre i altankasser på øst- og vestvendte altaner. Og endda selvom du har en nordvendt altan uden direkte sol, er der masser af muligheder for at dyrke smukke og smagfulde planter i dine altankasser.

Spiselige planter og krydderurter der godt kan lide en skyggefuld altan:

  • Skovjordbær er som skabt til den skyggefulde skovbund, så de kan sagtens dyrkes på en altan med skygge.
  • Ramsløg stammer også fra skovbunden, og har det også godt i skyggen.
  • Purløg smager skønt, og så er de ualmindeligt svære at slå ihjel, også på en skyggefuld altan.
  • Mynte, til te eller madlavning, er faktisk ligeglad med, hvilken vej din altan vender.

 

Dekorative planter der godt kan lide en skyggefuld altan:

  • Efeu er meget hurtigt voksende - også i skyggen - så du skal være opmærksom på, at den ikke vokser fra dig ude på altanen.
  • Bregner kommer i et utal af variationer, men fælles for dem alle er, at de normalt findes i skovbunden, og derfor er vant til at leve i skygge.
  • Flittig Lise kan blomstre næsten hele året, og formere sig hurtigt, selv på trods af delvis skygge hvilket gør den meget egnet til dine altankasser allerede nu.
  • Hortensiafamilien dækker over et væld af planter der ikke kræver meget sol. Der er flere Hortensia der er fremavlet til at kunne modstå den danske vinter, så gå efter 'Bella' (rødlilla), 'Alma' (hvid), 'Clara' (blå) og 'Dorthea' (lyserød) til din altan.

 

Vi har både altankasser med et meget enkelt udtryk, men også modeller, hvor der er mulighed for at friske altanen op med alverdens farver. Hvis du er til det naturlige look, har vi flere flotte altankasser i træ, og hvis du er mere til det minimalistiske udtryk med rene linjer, så har vi også et stort udvalg i eksempelvis zink og galvaniseret jern.

Se vores udvalg af altankasser her eller gå på opdagelse i vores store online udvalg af tilbehør til altanen, og find den altankasse eller potte, der lige præcis passer til dig og din altan.

Du kan også komme forbi vores showroom på Godthåbsvej 11, 2000 Frederiksberg og se endnu mere altantilbehør.