Fri fragt ved 1.000 kr. | Levering 1-3 hverdage

De fem bedste råd til at indrette en altan

Følgende er et uddrag af en artikel bragt i Berlingske.

Selv en lille altan kan indfri drømme om loungestemning og grøn oase. Det kræver bare planlægning i dybden og højden og multifunktionelle møbler.

For Trine Lindstrøm Eriksen begynder den travle årstid i de her dage, hvor temperaturerne igen kalder på at leve livet udendørs. Hun ejer med sine forældre Altanbutikken, der har specialiseret sig i at producere og sælge alt fra altankasser, klapborde, parasoller og loungemøbler til altaner i alle størrelser.

Selv bor Trine Lindstrøm Eriksen i en lejlighed på 4. sal med mand og to små børn, så når hun rådgiver kunder og hjælper med at indrette altaner, kan hun trække på egne erfaringer.

Hendes mantra er, at tænke sine behov grundigt igennem, før du køber møbler til altanen.

For det kan godt være, at det ser enormt hyggeligt ud med en grill og en stor parasol, men hvis du aldrig griller, eller der stort set ikke er sol på altanen, så ville det nok være bedre at investere i nogle lækre plaider og møbler til at slænge sig i.

Hun har efter mange år i branchen kogt det ned til 5 overordnede tips, som er vigtige at skrive sig bag øret, før altanen indrettes:

1. Tænk i højden

Tænk ikke kun fladt, men også i højden.

Et gitter er her genialt til at hænge altankasser op på og få mere grønt ind, ligesom diverse grillredskaber og plantetilbehør kan komme op at hænge.

Tjek i øvrigt ejendommens reglement i forhold til at hænge grill, altankasser og parasol på ydersiden af altanen.

2. Boheme eller minimalisme?

Beslut dig for en stil og gå med den. Jo færre kvadratmeter altanen har, des vigtigere er det at have en rød tråd i indretningen for at få et lækkert visuelt udtryk. Er du til minimalisme, sydlandsk boheme eller nordiske kølige nuancer?

Tænk også gerne i tilbehør, som også passer til indretningen indenfor, så du kan bruge puder, plaider, lyskæder og lanterner indenfor i vinterhalvåret.

3. Vedligeholdelse eller ej

Hvor meget tid gider du bruge på vedligehold? Skal møblerne kunne stå ude hele året, så vælg plastik, kunstigt rattan og metal. Hvis det skal være en træsort, så er teak den mest holdbare, der samtidigt kun kræver meget lidt vedligehold. 

Du kan læse mere om vedligeholdelse af bambus & teak.

4. Multifunktionelle møbler

Vælg multifunktionelle møbler som fx et hængebord, der nemt kan slås ned for at give plads til en liggestol. Jo mere et møbel kan foldes og stables, des mere praktisk på en altan. Husk at små borde og skamler også skal kunne bruges som ekstra siddepladser.

5. Tænk i dybden

Mange vælger at skabe et loungemiljø på altanen, fordi det er skønt at kunne slappe helt af i det gode vejr. For at få maksimalt ud af en loungesofa, så tænk på at udnyt altanens dybde til fulde, så du både kan sidde og ligge i samme møbel.

Har du flere spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på kundeservice@altanbutikken.dk 💌